zondag 23 december 2007

EEN FEESTRECEPT VAN MIJN NEEF CHARLEY EN ZIJN VROUW GRADDY ARPS

Bij oma eten is een weblog met recepten van oma's en opa's voor de jonge stellen die het te druk hebben om steeds iets bijzonders te bedenken. Meestal staat bij deze recepten de eetlust van de kinderen centraal, echter nu mijn persoonlijke toevoeging aan dit prachtige recept:
Stuur de kinderen naar Oma en Opa, en jullie, pappa en mamma met z'n tweeën lekker romantisch, néé niet uit eten maar thuis eten bij kaarslicht, misschien wel aan een beeldig gedekte tafeltje aan de rand van jullie bed! Maar eerst gezellig samen in de keuken aan de slag.

ZALMFILET MET WILDE SPINAZIE voor twee personen

Wat heb je nodig?
300 gram zalmfilet ,100 gram wilde spinazie,100 gram shii-take paddestoelen ,1 eetlepel olijfolie maizena (om de vis niet aan te laten branden, maar als je de vismoten op schijfjes citroen legt in de pan kom je ook al een eind, 1 theelepel sesamolie , ½ deciliter droge sherry
1 ½ eetlepel ketjap manis, 2 tenen knoflook ,3 cm geraspte verse gember, zout, peper
(eventueel) chili-poeder,geroosterde pijnboom pitten

Nu aan de slag:
. Zalmfilet in repen van 2 cm snijden;
. Bestrooien met maizena ;
. Paddestoelen van steel ontdoen, de hoedjes(kopjes) in repen snijden;
. Gember schillen en raspen;
. Spinazie wassen en grof snijden;
. Knoflook hakken;
. Nu bakken in olie: knoflook, gember en paddestoelen;
. Voeg sherry en ketjap toe;
. ca. 4 minuten bakken;
. voeg zalmrepen toe, voorzichtig aan beide kanten bakken, dan zalm aan de zijkant;
. spinazie toevoegen en al omscheppend bakken;
. zalm op de spinazie leggen;
. chilipoeder erop en pijnboompitten er overheen strooien.
Lekker met rijst eten!

Geen opmerkingen: